Hoofdmaat  - Mooihoofd - Hoofdbedekking
Hoofd opmeten - Hoofdbedekking voor een hoofd zonder haar

Naar informatie en webshop
Informatie pagina voor vrouwen met een tijdelijk haarverlies en ongewenst haaruitval, over het opmeten van uw hoofd voor het dragen van een hoofddoek, sjaaltje, hoed, mutsje of leuke pet.

Winter: In de winter heb je buiten meer warmte op je hoofd nodig dan binnen. Je maakt iedere pet, muts of sjaal warmer door er een Top of Top knoop onder te dragen. Bijkomend voordeel; je kunt de top tot over je oren trekken, zo blijven ze lekker warm. Ga je ergens op bezoek of naar een restaurant of film, bedenk dan dat de warme muts die je buiten wilt dragen, te warm kan zijn om binnen aan te houden. Niet iedereen vindt het prettig om ter plaatse in het toilet van hoofdbedekking te gaan wisselen. Is dat bij jou het geval, doe er dan alvast een sjaal of dunner mutsje onder, waar je binnen goed mee voor de dag kunt komen. In de nacht verlies je veel warmte via je hoofd. Als je geen haren hebt, heb je het dan ook sneller koud tijdens het slapen. In de collectie vind je een comfortabele velours Top om je hiertegen te beschermen.


Zomer: Wanneer de zon schijnt en het kwik boven de 20 graden komt, is iedere vorm van hoofdbedekking al snel erg warm. Katoenen materialen voldoen het best. Mijd in het bijzonder synthetische materialen direct op je hoofdhuid, hier kun je extra van gaan transpireren. Tunnelbandana’s vormen hierop een uitzondering en zijn extra dun. Net als katoenen sjaals en onze tops, zijn ze goed te combineren met de grote zonnehoeden die nu helemaal in de mode zijn. De luchtigste oplossingen op een rijtje: De Top knoop is lekker dun en draagt gemakkelijk. Je vindt ze bij de sjaals. De gewone Tops (12 kleuren) zitten niet strak om het hoofd waardoor je meer koelte vangt. Katoenen sjaals in alle maten. Haarverlies en haaruitval, kunnen gepaard gaan met zonneallergie. In die gevallen moet je echt alle zon vermijden omdat je er erg naar van kan worden. Informeer bij je arts of jij risico op zonneallergie loopt. Zorg in ieder geval voor een hoed met brede randen die je hoofd, nek en schouders zoveel mogelijk schaduw geeft. Speciaal voor deze groep vrouwen is ook kleding verkrijgbaar van materiaal waarin een hoge beschermingsfactor is verwerkt. Hier komt de zon niet tot nauwelijks doorheen. Kijk op www.odiezon.nl 

Wat is jouw hoofdmaat - hoofd meten - hoofdmaat meten: De collectie van Mooi-Hoofd past de meeste vrouwen goed. De hoofdmaat van een vrouw is gemiddeld 57cm. De modellen die in één maat geleverd worden, zijn hierop aangepast. Als een bepaald model groter of kleiner is dan deze gemiddelde maat, staat dit bij het artikel vermeld. Sommige modellen zul je automatisch wat verder over je hoofd trekken dan wanneer je wel haar hebt. Dit kan betekenen dat je nu een grotere maat past. Het is daarom zeer belangrijk je hoofd goed op te meten voor je bestelt. Meetinstructies: Gebruik een meetlint om je hoofdomtrek op te meten. Heb je dit niet, gebruik dan tijdelijk een touwtje om de omtrek te bepalen. Leg het touwtje daarna op een meetlat of grote liniaal om de lengte vast te stellen. Meet je hoofd rond het grootste gedeelte van de achterkant en direct boven je oren en wenkbrauwen. Ga uit van de exacte maat die het meetlint aangeeft. Haal er niets van af wanneer je het hoofd meet mét haar. Draag je een pet liever óver de bovenkant van je oren (staat veelal ook mooier), doe het meetlint dan ook óm je oren heen.

Is je hoofd 56cm of kleiner? Kies dan een hoofdbedekking van stretchmateriaal (top, tunnelbandana), een sjaal of kies een artikel waarbij vermeld staat dat het geschikt is voor kleinere hoofdmaten. Ook items in de maat “one size fits most” kun je bestellen en passend maken met behulp van onze tips.

Is je hoofd tussen de 57 en 58cm? Dit is de gemiddelde hoofdmaat van vrouwen. Al onze modellen zijn hierop aangepast.

Is je hoofd wat groter dan 58cm? Kies dan voor stretchmateriaal (top, tunnelbandana), een sjaal, of een model waarbij vermeld staat dat het geschikt is voor grotere hoofdmaten.

Passend maken: Valt de maat toch iets te ruim, of wil je extra zekerheid bij weer en wind? Er zijn verschillende manieren om hoeden of petten een betere pasvorm te geven: Draag een top of hoofdband onder je hoed of pet. Rijg dun plat elastiek door de hele binnenrand van de hoed. Zelf naar wens aan te trekken en vast te zetten. Heeft je pet alleen een stukje aangerimpeld elastiek aan de achterkant? Met naald en stevige draad kun je dit zelf strakker trekken.

Wij streven naar een betaalbare collectie voorzien van veel doelgerichte informatie. Hoe dan ook, of je nu voor jezelf bestelt of voor iemand anders, als het niet naar wens is krijgt je het aankoopbedrag (excl. verzendkosten) retour.

Naar de collectie                                                                        Omhoog 

hoofdopmeten kaal hoofd
Mooihoofd - Hoofd opmeten - Hoofdbedekking, tijdelijk geen haar, Hoofdmaat meten, ongewenst haarverlies haaruitval.     Webwinkel:  mooihoofd.nl      © 2011-2021 Mooihoofd